Új lakásban folytatja házi őrizetét Dominique Strauss-Kahn, az IMF szexbotrányba keveredett volt ügyvezető igazgatója: Manhattani ideiglenes otthonából egy elegáns New York-i lakásba költözött - jelentette a CNN. A hivalkodó ingatlant korában kicsit kevesebb mint 14 millió dollárért kínálták eladásra. Az 1915-ben épített, háromemeletes, 632 négyzetméteres lakást nemrégiben újították fel Leopoldo Rosati tervező elképzelései alapján. A hírek szerint luxusotthonban minden igényt kielégítő mozi, konditerem, fürdő és bár is található. Strauss-Kahn sajnálhatja, hogy csak igen szoros korlátokkal fogadhat vendégeket - feleségén gyermekén és ügyvédein kívül más nem látogathatja.

Eközben az utódlásáért folyó harc következő fejezetében Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter üdvözölte ugyan francia kollégája, Chrsitine Lagarde jelentkezését az IMF vezetői posztjára, de egyelőre nem tette le kormánya voksát a szakember mellett. A Bloombergnek nyilatkozó elemzők szerint megvárják, amíg az IMF tagországainak nagy többsége felsorakozik mögé.

Eközben Mexikó jelölte Agustin Carstenst, a jegybank kormányzóját, korábbi IMF-tisztviselőt, akit az amerikai pénzügyminiszter szintén felkészült szakembernek tart. A latin-amerikai közgazdászt egyebek mellett Uruguay is támogatja, míg Lagarde mögé felsorakozott Lengyelország és Görögország is.