Rendkívüli állapotot hirdettek a szomszédban

Másodszor ült össze a válságstáb a kelet-szlovákiai Nagymihályban a régióban hirtelen megnövekedett kanyarós megbetegedések miatt. A járásban kedden rendkívüli állapotot hirdettek ki, szerdán pedig arról döntöttek, hogy a betegség terjedésének megakadályozásáért betiltják a tömegrendezvényeket is - számolt be az Infostart.hu.
Domokos László, 2018. július 11. szerda, 22:17
Fotó: Shutterstock

A rendkívüli állapot kihirdetésének oka a kanyarós betegek számának hirtelen megnövekedése, amelyre a nagymihályi kórházban figyeltek fel a hétvégén.

A Nagymihályi és a Szobránci járásban május elejétől július 9-ig 161 esetben diagnosztizáltak kanyarót, ebből 68 esetben laboratóriumi vizsgálat is igazolta a betegséget. A legtöbb megbetegedést Nagymihályban vették nyilvántartásba, illetve Deregnyő községben, ahonnan a kanyaró terjedni kezdett. A betegek közül négyen Nagy-Britanniából hazaérkezve betegedtek meg, a többi eset ezekkel van epidemiológiai összefüggésben - írta a portál.

A szerda reggelre összehívott válságstábban meghozott megelőző intézkedéseket a Nagymihályi Járási Hivatal elöljárója ismertette a sajtóval az ülés után.

Ezek közé tartozik a rendőrségi megfigyelés, a tömegrendezvények betiltása a városban, és azokon a helyeken, amelyek a fertőzés gócpontjai lehetnek. Továbbá a rendőri segítségnyújtás a védőoltások beadásánál - mondta Jana Cibereová.

Az intézkedések értelmében a védőoltást meg kell kapnia a fertőzött térségben dolgozó állami- és közalkalmazottaknak, valamint a helyi önkormányzat alkalmazottainak.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK