Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fekete szmogtól gyötört oroszországi Krasznojarszkban rövid időn belül már a második időjárási vészhelyzetet hirdették meg a napokban - adta hírül a Moscow Times. A Moszkvától 4100 kilométerre keletre lévő szibériai város rendszeresen azoknak az orosz településeknek az élbolyában szerepel, amelyek a legsúlyosabb légszennyezéssel küszködnek.

A helyi önkormányzat az elmúlt évtizedben annyit tett ez ellen, hogy újra és újra szmogriadót hirdet, amely esetén azt tanácsolják a lakóknak, hogy ha tehetik, hagyják el a várost. Az is előfordult, hogy rendkívüli állapotot vezettek be - volt olyan év, hogy két hónapra. A héten előfordult, hogy a független AirVisual levegőminőség-ellenőrző szervezet szerint Krasznojársztk a világ legrosszabb levegőjű városai közé került.

Alekszander Gorbunov népszerű blogger - akinek posztjait őszinte állásfoglalásainak köszönhetően milliók követik - arról számolt be, hogy e-mail-postaládája tele van a Krasznojarszk tragédiáját dokumentáló fotókkal és videókkal. Az emberek arról írnak, hogy fulladoznak vegyi anyagokkal szennyezett szmogtól, és senki sem törődik a bajukkal - írta a StalinGulad álnéven publikáló blogger.