Több a munkanélküli az euróövezetben

Az euróövezetben 10,1 százalékra emelkedett a munkanélküliség szeptemberben az augusztusi 10,0 százalékra korrigált szintről - közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat).
MTI-Eco, 2010. október 29. péntek, 11:51
Fotó:

Az euróövezetben 10,1 százalékra emelkedett a munkanélküliség szeptemberben az augusztusi 10,0 százalékra korrigált szintről - közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat). A szeptemberi munkanélküliségi adat megfelelt a szakértői várakozásoknak.

A munkanélküliség Spanyolországban volt továbbra is a legmagasabb, 20,8 százalék, az augusztusi 20,6 százalék után. Németországban a ráta 6,8 százalékról 6,7 százalékra csökkent. Olaszországban folytatódott a munkanélküliség emelkedése, az augusztusi 8,1 százalék után szeptemberben már 8,3 százalék volt. Franciaországban nem következett be változás, augusztushoz hasonlóan 10,0 százalék volt a munkanélküliség szeptemberben.

Az egész Európai Uniót tekintve kissé alacsonyabb szinten, 9,6 százalékon állt a szeptemberi munkanélküliség, nem változott az előző hónaphoz képest. Az Eurostat adatai szerint az Európai Unió egészében 23,109 millió volt a munkanélküliek száma, 71 ezerrel több augusztushoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK