Több acél készült tavaly

Tavaly nőtt a világ acéltermelése a nemzetközi acélipari szervezet (Worldsteel) honlapján szereplő előzetes számítások alapján.
MTI-Eco, 2015. január 4. vasárnap, 13:50
Fotó: Napi.hu

A szervezet szerint a tavalyi termelés 1,625 milliárd tonna volt, 2,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. Az éves adat azért előzetes, mert a decemberi végleges adat még nem áll rendelkezésre, az azonban a novemberi szinthez közeli volt.

A világ szinte valamennyi társégében nőtt az acéltermelés, kivéve a FÁK-országokat, Dél-Amerikát, és Európa egy részét. A szervezet 65 ország adatait veszi alapul, ők adják a világ acéltermelésének 99 százalékát.

A Worldsteel adatai szerint tavaly 45 országban nőtt az acéltermelés, a legnagyobb mértékben Moldovában, 95 százalékkal. A második helyen Magyarország található a termelés 34 százalékos bővülésével. Tavaly Venezuelában csökkent a legjelentősebben az acéltermelés, 33,2 százalékkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorrtodox, 2015.01.04 16:30

...jó hír... ,a vas és acél országa leszünk!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html