Több mint félmilliárd dollárral tartozik Trump

Donald Trump republikánus párti elnökjelölt cégei legkevesebb 650 millió dollár adósságot halmoztak fel, vagyis több mint kétszer annyit, amennyit a milliárdos a kampányban állított - jelentette szombaton a The New York Times.
MTI, 2016. augusztus 21. vasárnap, 11:05
Fotó: MTI/EPA

A lap egy ingatlanokra szakosodott intézetet kért fel, hogy gyűjtse össze a mágnás irodaházainak és golfpályáinak adatait. Arra jutottak, hogy Donald Trump vagyonának jelentős részét 650 millió dollár adósság terheli. Ha cégei nem törlesztenek, az nem jelent közvetlen, személyes anyagi terhet Trumpnak, de a vállalatok és Trump befektetéseinek értéke jelentősen csökkenne.

Trump legnagyobb hitelezői között van Kína egyik vezető bankja, miközben a New York-i ingatlanmágnás rendszeresen legyőzendő kereskedelmi vetélytársnak nevezi Kínát, valamint a Goldman Sachs befektetési bank, amely Trump szerint a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton pártjára állt.

A milliárdos üzleti sikereivel igyekszik alátámasztani, hogy alkalmas az ország irányítására. Saját állítása szerint vagyona eléri a tízmilliárd dollárt, de ezzel sok szakértő nem ért egyet. A republikánus jelölt nem hajlandó közzétenni adóbevallását, és attól is elzárkózik, hogy üzleti érdekeltségeit független cég világítsa át.

HOZZÁSZÓLÁSOK