A London-Párizs zöldút több éve indított projekt eredménye, egy több mint 400 kilométer hosszú kerékpáros útvonal (ebből a franciaországi szakasz Párizs és Dieppe között 246 km), amelyben egyaránt van zöld út, illetve kerékpársáv - közölte pénteken a párizsi városháza. (A zöldutak többfunkciós útvonalak, amelyeket gyalog, kerékpáron, lovon illetve más autó- és motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hoznak létre.)

Turisták, kerékpáros turisták, kerékpárosok pedálozhatnak Párizsból Dieppe-be, majd kompra szállhatnak, hogy az angliai Newhavenből kerekezhessenek egészen Londonig. A végleges, többségében zöld utakból álló útvonal teljes elkészültéig egybefüggő útvonalat jelöltek ki Párizs és London között az olimpiai játékokra, amelyeket július 27-től augusztus 12-ig tartanak Londonban.

"Keréktávolságra van az olimpia" - örvendezett közleményében Annick Lepetit közlekedésért felelős párizsi alpolgármester. A kerékpárutat Bertrand Delanoë párizsi főpolgármester avatja fel több brit személyiséggel együtt a Notre-Dame székesegyház előtti téren, a francia utak 0 kilométerénél.