Török halászhajóra lőtt egy orosz hadihajó

Az orosz hadiflotta őrhajója figyelmeztető lövést adott le egy török halászhajóra az Égei-tengeren, hogy elkerüljék a két hajó ütközését, írja a newsru.com. A hírek szerint a török halászhajó nem reagált a jelzésekre. Az orosz védelmi minisztérium bekérette a moszkvai török katonai attasét.
Index.hu, 2015. december 13. vasárnap, 14:13
Fotó: MTI/EPA

Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz hadihajó 22 km-re volt a Görögországhoz tartozó Lemnosz-szigetétől, amikor egy feléjük tartó török halászhajóra lettek figyelmesek magyar idő szerint vasárnap 7-kor. A török hajó egy km-re volt a lehorgonyzott orosz hajótól.

A török hajó a sokszoros figyelmeztetés ellenére sem változtatott irányt; rádión sem reagált egyáltalán és nem válaszolt a fényjelzésekre sem. Amikor a hajó 600 méterre járt, az oroszok lövéseket adtak le, elkerülendő az összeütközést. A török hajó hirtelen irányváltoztatással végül az orosz hajótól 540 méterre kerülte el azt.

A lövés pillanatában az oroszok szerint lőtávon kívül volt a török hajó. Lemnosz-szigete Törökországtól 20, Oroszországtól 1080 km-re található.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Paszkal_a_kisiparos, 2015.12.13 20:50

@Schnebi: "Korrektebb lenne a cím"

Hogyne, ha az volna a cél, nem pedig az ellenkezője.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Schnebi, 2015.12.13 20:45

A figyelmeztető lövés az ugye nem rálövés? Márpedig, ahogy a szíriai híradásokat nézem, 600 méterről nem hiszem, hogy elhibázták volna...
Korrektebb lenne a cím, ha "Az orosz hadihajó figyelmeztetőlövéseket adott le."
Egy hír attól nem lesz hír, hogy adunk neki egy, az emberek figyelmét jobban megkapó címet, mert ha elolvassák, akkor világosan kiderül, hogy miről van valójában szó és meglehet, hogy épp az újságírói hitelességet ássa alá vele a szerzője.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html