Trópusi őserdőt a karácsonyfa alá!

Igazán ínyenc ajándékozók a WWF környezetvédelmi szervezet katalógusából választanak karácsonyi ajándékot az emberiségnek.
Komócsin Sándor, 2007. október 17. szerda, 08:54
Fotó:

Miért is ne tegyünk az idei karácsonyfa alá egy veszélyeztetett teknőst - gondolták World Wildlife Fund környezetvédelmi szervezet vezetői, sőt, mertek ennél még nagyobbat is álmodni, és megalkották a WWF idei ajándékozási katalógusát - derül ki a CNN Money tudósításából. Ezzel arra az egyre erősödő szokásra alapoznak, amelyben sokan jótékonysági célra költik a karácsonyi ajándékra rendelkezésre álló pénzüket ahelyett, hogy tovább pörgetnék az ajándékvásárlási orgiát.

Az idei WWF-katalógus igazán különleges, egyben méregdrága lehetőségeket kínál azoknak, akiknek van pénzük a környezetvédelemre. A legolcsóbb lehetőség 1000 dollár átutalása azokra a kenyai és tanzániai oktatási programokra, amelyekben a helyi lányokat tanítják meg a családtervezés tudományára. Százezer dollárral hozzá lehet járulni az afrikai elefántcsont-kereskedelem üldözéséhez, egymillióért pedig örökbe lehet fogadni egy parkot az Amazon folyó medencéjében. 3,5 millió dollár befizetésével meg lehet akadályozni 9 millió hektár trópusi esőerdő kiirtását a Kongó-medencében.

A katalógus összeállítói arra alapoznak, hogy egyre nagyobb az emberekben az az érzés: elég volt, meg kell akadályozni a föld elpusztítását. Ez különösen erős a gazdagok körében, hiszen ők a bolygó mosolygósabb oldalát ismerik. A WWF nekik teremt lehetőséget arra, hogy tegyenek is valamit jólétük tágabb környezetének megóvása érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK