Új magyar siker Angliában

Élete álma teljesült annak a magyar származású hölgynek, aki már nem igazán fiatalon megnyithatta tipikus magyaros ételeket kínáló éttermét Angliában.
Napi.hu, 2014. május 27. kedd, 09:22
Fotó: Reuters

Magyar újdonságról számol be a North Devon Gazette online kiadása. A délnyugat-angliai terület Combe Martin névre hallgató településén házi készítésű magyar specialitásokat kínáló étterem nyílt. A Nanna's Kitchen egészen pontosan egy kávézó és bisztró, amely nem messze található a tengerparttól. A tulajdonos és egyben főszakács Ildi Mclndoe, aki a közelben lévő, festői szépségű, tengerpari Appledore-ban lakik.

Ildi életének nagyobb részét Angliában élte le, de soha nem vesztette el kapcsolatát a magyar konyhával. Az elmúlt években magyar vacsoraklubok egész sorozatával próbálta megetetni Észak-Devon népét. A mamámtól és a nagymamámtól, illetve az ő barátaiktól tanultam főzni már nagyon kicsi koromban - mondta a helyi lapnak. A család asztalára mindig kerültek magyar ételek, amelyeket mind a négy gyermekem imád.

Az édesanyám és az édesapám kétéves koromban elváltak, és anyám az 1956-os forradalom után Angliába menekült. Egyetlen bőrönddel érkeztünk az országba - mondta a hölgy a lapnak. Ildi és családja hat évvel ezelőtt költözött Észak-Devonba, miután évtizedeken keresztül itt töltötték nyári szabadságukat. A magyar származású anyuka úgy találta, hogy a helyiek közül nagyon sokan szeretik a magyar konyhát.

A Nanna's Kitchen kínálatában minden megtalálható, ami ebbe a fogalomkörbe illik. Rakott krumpli, gulyásleves, paprikás csirke és palacsinta várja egyebek között azokat, akik a szerda és szombat közötti nyitvatartási időben benéznek a bisztróba. Ezek mind tradicionális magyar ételek, amelyeket házi recept alapján készítünk - mondja Ildi. Éppen olyanok, amilyen a mamám főztje. Combe Martin minden lakója nagyon pozitívan viszonyult az új étteremhez, sok sikert kívántak a vállalkozás működéséhez - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2014.05.27 13:02

EGÉSZSÉGÉRE AZ ANGOL URAKNAK ÉS HÖLGYEKNEK! SZÍVESEN LÁTJUK ŐKET MAGYARORSZÁGON IS, MIVEL TÁNCOLNI ÉS ÉNEKELNI IS REMEKÜL TUDNAK, MIKROFON NÉLKÜL IS, AZT HISZEM, AKI LEJÁR A MAGYAR PUBOKBA, igazolni tudja ezt!!! Egy jó paradicsomos töltött káposztánál, és egy behűtött görög dinnyénél nincs finomabb, főleg nyáron a nagy melegben. Congratulations!!! Soha nem fogom elfelejteni, amint egy angol srác, végig eldúdolta a disco alatt az összes angol számot a fülembe, amit imádtam, és olyan finoman fogta a kezemet, még arra is vigyázott, nehogy megszorítsa. Éljenek az angol gentlemanek! És higgyék el, a pesti éjszakában a JUDE LAW-tól még szebb világsztárok is kóborolnak, csak a kezüket kell kinyújtani értük, ugyanis szeretik az érdekes, különc embereket, és egyből kiszúrják, hogy ki az.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html