Magyar újdonságról számol be a North Devon Gazette online kiadása. A délnyugat-angliai terület Combe Martin névre hallgató településén házi készítésű magyar specialitásokat kínáló étterem nyílt. A Nanna's Kitchen egészen pontosan egy kávézó és bisztró, amely nem messze található a tengerparttól. A tulajdonos és egyben főszakács Ildi Mclndoe, aki a közelben lévő, festői szépségű, tengerpari Appledore-ban lakik.

Ildi életének nagyobb részét Angliában élte le, de soha nem vesztette el kapcsolatát a magyar konyhával. Az elmúlt években magyar vacsoraklubok egész sorozatával próbálta megetetni Észak-Devon népét. A mamámtól és a nagymamámtól, illetve az ő barátaiktól tanultam főzni már nagyon kicsi koromban - mondta a helyi lapnak. A család asztalára mindig kerültek magyar ételek, amelyeket mind a négy gyermekem imád.

Az édesanyám és az édesapám kétéves koromban elváltak, és anyám az 1956-os forradalom után Angliába menekült. Egyetlen bőrönddel érkeztünk az országba - mondta a hölgy a lapnak. Ildi és családja hat évvel ezelőtt költözött Észak-Devonba, miután évtizedeken keresztül itt töltötték nyári szabadságukat. A magyar származású anyuka úgy találta, hogy a helyiek közül nagyon sokan szeretik a magyar konyhát.

A Nanna's Kitchen kínálatában minden megtalálható, ami ebbe a fogalomkörbe illik. Rakott krumpli, gulyásleves, paprikás csirke és palacsinta várja egyebek között azokat, akik a szerda és szombat közötti nyitvatartási időben benéznek a bisztróba. Ezek mind tradicionális magyar ételek, amelyeket házi recept alapján készítünk - mondja Ildi. Éppen olyanok, amilyen a mamám főztje. Combe Martin minden lakója nagyon pozitívan viszonyult az új étteremhez, sok sikert kívántak a vállalkozás működéséhez - tette hozzá.