Új területre lép a kötvényguru

Óvatosságra int a feltörekvő piaci befektetéseket illetően Michael Hasenstab, a Franklin Templeton kötvénymenedzsere, mondván nem vehetők egy kalap alá az országok. A néhány éve még jelentős magyar pozíciót kezelő befektető továbbra is Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában hisz, de egy új országot is megemlített Youtube-ra felöltött interjújában - vette észre a protfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. október 2. vasárnap, 18:48
Fotó: Napi.hu

A feltörekvő piacok sokszínű eszközosztályt testesítenek meg, olyan extrém kockázatokat rejtő országokkal, mint Venezuela vagy Törökország, máshol viszont, például Indonéziában, Indiában, Malajziában, Brazíliában és Mexikóban jók a lehetőségek - mondta Hasenstab, aki leginkább arra figyelmezteti a feltörekvő piaci befektetőket, hogy nem lehet egy index alapján befektetni - olvasható a portál cikkében.

Azok a feltörekvő országok lehetnek ma jó befektetések, melyeknek továbbra is megvan a növekedési előnyük a fejlett világhoz képest. Hosszú távú befektetésre pedig azok az országok vonzók, melyeket az elmúlt három évben elkerültek a befektetők.

A Templeton kötvényguruja  Kolumbiát új potenciális célországként említi, ahol az  50 éves polgárháború végével egy sor új befektetés jelenhet meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK