Uniós büntetést kaphat Románia

Sebastian Vladescu román pénzügyminiszter szerint Romániában az európai uniós támogatásért folyamodók közül sokan nem becsületesek, így országa arra kényszerülhet, hogy pénzt fizessen vissza Brüsszelnek.
MTI-Eco, 2010. március 5. péntek, 15:19
Fotó:

A politikus egy Bukarestben szervezett tanácskozáson arra hívta fel a résztvevők figyelmét, alaposan válogassák meg, kinek az uniós pályázatát hagyják jóvá, hiszen amennyiben szabálytalanság történik a pénzfelhasználásban, nem lehet megúszni a büntetést.

Arra biztatta ezért az illetékeseket, hogy a megelőzés érdekében minden olyan szabálytalanságot jelentsenek, amelyekről az európai pénzek megpályázása és felhasználása során tudomást szereznek.

Emil Boc román miniszterelnök február elején elmondta: Románia az idén várhatóan 4,3 milliárd eurót hívhat le a rendelkezésére bocsátott európai uniós pénzekből, melyet a válság által sújtott ország infrastrukturális beruházásokra fordíthat.

Románia az Európai Uniónak a 2007 és 2013 közötti pénzügyi költségvetéséből összesen 30 milliárd euró uniós támogatást hívhat le.


HOZZÁSZÓLÁSOK