Bízom a kínai vezetésben, hogy leküzdi ezt a tőzsdeválságot. Megvannak az eszközei fellépni, és a kínai növekedés, még akkor is ha folytatja a lassulást, igazán irigylésre méltó szinten marad - fogalmazott a köztársasági elnök a hivatalában tartott nagyköveti értekezleten.

Azt szeretnénk, ha Kína vállalná a felelősséget a világ irányításában - jelezte Hollande, emlékeztetve arra, hogy 2016 és 2020 között Kína lesz a G20 országcsoport elnöke.

A jelenlegi válságot okozó, "egy valós, de életerős gazdaságtól független spekulációs hullámról" beszélve, Hollande szükségszerűnek nevezte a kínai piacok reformját.

Kína a világ második gazdasága, alkalmazkodnia is kell, adaptálnia kell a tőkepiacait, a szervezettségét és a növekedését is azokhoz a célokhoz, amelyek az egész világot is szolgálhatják a monetáris és a pénzügyi mozgások szabályozása terén - fogalmazott a francia elnök.

A kínai gazdaság állapotát érintő félelmek és a gazdasági növekedés lassulásának hatásai miatt az utóbbi két napon 15 százalékkal estek a kínai részvényárfolyamok, amire nem volt példa a 2008-as pénzügyi válság óta. Az európai tőzsdék kedden emelkedésnek indultak annak ellenére, hogy a vezető kínai részvényindexek több mint 7 százalékos veszteségben zártak hajnalban, és Tokióban is közel 4 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést az irányadó mutató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!