Vállalja Kína a felelősséget a világ irányításában - Hollande

Francois Hollande francia államfő kedden jelezte: bízik abban, hogy Kína képes leküzdeni pénzügyi válságát, amely nyugtalanságot váltott ki a világ tőzsdéin.
MTI, 2015. augusztus 25. kedd, 17:03
Fotó: Reuters

Bízom a kínai vezetésben, hogy leküzdi ezt a tőzsdeválságot. Megvannak az eszközei fellépni, és a kínai növekedés, még akkor is ha folytatja a lassulást, igazán irigylésre méltó szinten marad - fogalmazott a köztársasági elnök a hivatalában tartott nagyköveti értekezleten.

Azt szeretnénk, ha Kína vállalná a felelősséget a világ irányításában - jelezte Hollande, emlékeztetve arra, hogy 2016 és 2020 között Kína lesz a G20 országcsoport elnöke.

A jelenlegi válságot okozó, "egy valós, de életerős gazdaságtól független spekulációs hullámról" beszélve, Hollande szükségszerűnek nevezte a kínai piacok reformját.

Kína a világ második gazdasága, alkalmazkodnia is kell, adaptálnia kell a tőkepiacait, a szervezettségét és a növekedését is azokhoz a célokhoz, amelyek az egész világot is szolgálhatják a monetáris és a pénzügyi mozgások szabályozása terén - fogalmazott a francia elnök.

A kínai gazdaság állapotát érintő félelmek és a gazdasági növekedés lassulásának hatásai miatt az utóbbi két napon 15 százalékkal estek a kínai részvényárfolyamok, amire nem volt példa a 2008-as pénzügyi válság óta. Az európai tőzsdék kedden emelkedésnek indultak annak ellenére, hogy a vezető kínai részvényindexek több mint 7 százalékos veszteségben zártak hajnalban, és Tokióban is közel 4 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést az irányadó mutató.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2015.08.25 18:04

Kínát saját magán kívül senki nem érdekli minimálisan sem, lehet érdeklődni a tibetieknél, az ujguroknál,vietnamnál stb. olyan nyers imperialista még sose volt, mint ők, és erejük is van hozzá, megszállva USA, Anglia, szétlopva minden tudás , mit siránkozik hollande?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

shinichi, 2015.08.25 17:59

@matolcsy: Frusztráltnak tűnsz. Tippelhetek mibe raktad a munkásőrnyugdíjad azon részét, ami nem a Questorban volt? Te, meg nem értett gazdasági zseni. Puff neki, keleti nyitás..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.08.25 17:10

Hahahaha!!!
Mekkora szavak.
A világ irányítása.
Pár leprás (bróker) fejbelövi magát - az összes öngyilkosság lesz ha keze sincs akkor is - és el van rendezve az ügy.
Ja! Persze Hollande meg az uniós kartellje bukik pár milliárdot.

Ugysem munka a leprások szemfényvesztése.
Lehetne az is akkor nem lenne sohasem hasonló sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html