143 éve nem történt ilyen a Nokiával

Története során először nem fizet osztalékot tavalyi eredményei után a Nokia - jelentette be a finn cég csütörtökön. A telefongyártó eredménye egy hajszállal jobb lett a vártnál a negyedik negyedévben, de a teljes 2012-es év veszteséges volt.
Beke Károly, 2013. január 24. csütörtök, 12:32
Fotó: Napi.hu

Részvényenként 5 centes nyereségről számolt be a tavalyi negyedik negyedévet illetően a Nokia, miközben az elemzők 0 centet vártak. A teljes évben 84 cent volt a veszteség részvényenként - közölte a társaság. A közlemény szerint a tavalyi év utolsó három hónapjában 800 millió euróval nőtt a cég készpénzállománya, ebből 650 milliót a Nokia Siemens Networks generált.

2011-ben 20 centes osztalékot fizetett részvényenként a finn vállalat, a tavalyi eredmény után viszont az igazgatóság döntése értelmében nem fizetnek osztalékot.

A negyedik negyedévben a beszámoló szerint 15,9 millió okostelefont adott el a Nokia, ebből 9,3 milliót tett ki az Asha-széria, míg a Lumia csúcskészülékekből 4,4 millió fogyott. Emellett 2,2 millió darab régebb modellt értékesítettek még Symbian operációs rendszerrel.

HOZZÁSZÓLÁSOK