A Bear Stearns a Bahamákra költözik?

Joseph Lewis brit milliárdos 860,4 millió dollárért vásárolt 7 százalékos tulajdonrészt a Bear Stearns Cos.-ban, ezzel a cég legnagyobb tulajdonosává vált.
NAPI Online, 2007. szeptember 10. hétfő, 16:51
Fotó:

A 70 éves Lewis öt bahamai illetőségű cégén keresztül vásárolta meg az összesen 7 százalékos tulajdonjogot adó, több mint 8 millió részvényt tartalmazó pakettet, amely a másodlagos jelzálogpiac összeomlása által nagyban sújtott brókercég legnagyobb részvénytulajdonosává teszi.

A Bear Stearns részvényei a 60 nap alatt lezajlott vásárlást követően 1,5 százalékkal megemelkedtek a New York-i tőzsdén. A Bear Stearns második legnagyobb részvényese jelenleg a Putnam Investments, 7,03 millió részvénnyel, míg a vállalat ügyvezetője a negyedik a sorban a maga 5,66 millió részvényével.

Joe Lewist a Forbes 2007-es listája a világ 369-ik leggazdagabb embereként tartja számon. A londoni születésű, bahamai illetőségű üzletember vagyona nagyját valutakereskedelemből szerezte a 70-es években, mielőtt a Bahamákra költözött. A Tavistock Group csoport tulajdonosaként Lewis birtokában van többek között a Totenham Hotsups és az SK Slavia Praha futballklub is.

HOZZÁSZÓLÁSOK