A Cisco az orosz fejlődésbe invesztál

Az amerikai technológiai vállalat 100 millió dolláros befektetést tervez a közeljövőben különféle oroszországi vegyesvállalatokba. A következő évek során a Cisco mintegy milliárd dollárra növeli az orosz befektetéseit - jelentette az ITAR-TASS orosz hírügynökség.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 16:25
Fotó:

A Cisco elnök-vezérigazgatója, John Chamers az orosz elnökkel, Dmitrij Medvegyevvel való találkozója után jelentette be, hogy további tőkét fektet orosz vegyesvállalataiba. Az innovációban és technológia fejlesztésekben élen járó vállalat már eddig is sokat fektetett oroszországi projektjeibe - a most bejelentett tőkeinjekcióval együtt összesen egy milliárdra hízlalná az orosz fejlesztésekre szánt tőkebefektetéseit.

A Cisco és az orosz szkolkovói "szilícium-völgy" fejlesztéséért felelős alap is szerződést írt alá, amely többek között közös célkitűzéseket fogalmaz meg és közös programok indításáról is szól. Senkit nem ért meglepetésként a megállapodás, hiszen korábban a Cisco elnök-vezérigazgatóját beválasztották a Szkolkovó tanácsba, amely az alapítvány kormányzó testülete és az orosz fejlődés egyik motorja.

HOZZÁSZÓLÁSOK