A JPMorgan tiszta vizet önt a pohárba

A JPMorgan befektetési vállalata vezette konzorcium - amelynek tagja többek között a Challenger Infrastructure Fund is - megegyezést kötött a Royal Bank of Scotlanddal, hogy megveszi a bank tulajdonában lévő Southern Water vízszolgáltató vállalatot, mintegy 1,13 milliárd fontért.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 14:11
Fotó:

A konzorcium a megállapodás alapján átvállalja a közüzemi cég tartozásait is, így mintegy 4,2 milliárd fontra értékeli a céget. A Challenger Infrastructure Fund 300 millió font értékben 27 százalékos részesedést szerez majd a vállalatban. A JPMorgan 32 százalékban, valamint a konzorciumban ugyancsak érdekelt hét nyugdíjalap, amelyek az Access Capital Advisers tanácsadása mellett vesznek részt az ügyletben összesen mintegy 18 százalékban részesül majd a cégből. További tulajdonosok lesznek az UBS, 18 százalékban, a Hermes 4 százalékban, és a Paceweald a maga 1 százalékában.

A JPMorgan a 100 víztisztítót és 370 szennyvíztisztítót üzemeltető Southern Waterrel folytatott tárgyalások során a rivális, Goldman Sachs vezette konzorciumot ütötte ki a nyeregből.

HOZZÁSZÓLÁSOK