A megrendelések viszik a Siemenst

Megduplázódott a legnagyobb európai ipari konglomerátum, a Siemens AG profitja, és a megrendelések is megugrottak – ezért a pénzügyi év végén a tavalyinál 75 százalékkal nagyobb nyereséget várnak, a korábbi 35 százalékos növekedéssel szemben.
NAPI, 2011. május 4. szerda, 12:24
Fotó:

A Siemens most véget ért, második pénzügyi negyedévében 3,17 milliárd eurós nettó nyereséget ért el, ami több, mint a kétszerese az egy évvel korábbinak - igaz, ennek jelentős része az Areva SA-val közös atomipari vállalkozás eladásából érkezett. Az árbevétel az egy évvel korábbi 16,5 milliárd euró után 6 százalékkal 17,7 milliárd euróra nőtt.

A konglomerátum vezérigazgatója, Peter Löscher a megrendelések növekedésére helyezte a hangsúlyt az eredmény értékelésekor: a negyedév alatt érkezett új megrendelések értéke 28 százalékkal 20,65 milliárd euróra nőtt. A legjobban, 77 százalékkal Németországból érkezett több megrendelés, miközben Indiában 58 százalékkal, Kínában viszont csupán 15 százalékkal nőtt a rendelésállomány.

Az IPO előtt álló Osram 87 millió eurós profitot ért el, miközben az eladni szándékozott számítástechnikai részleg továbbra is jelentős veszteséget termelt. Az egészségügyi részleg profitja 4 százalékot esett, miközben az ipari részlegek jobban teljesítettek.

HOZZÁSZÓLÁSOK