A Microsoft megosztaná

Az EU óvatosságra int a szoftver-óriás legújabb terveivel szemben.
NAPI Online, 2008. február 22. péntek, 15:15
Fotó:

A Microsoft csütörtökön nyilvánosságra hozott tervei szerint az európai trösztellenes szabályozás teljes körű betartása érdekében a korábbinál több információt osztana meg a termékeivel és az általa alkalmazott technológiákkal kapcsolatban. A társaság ezzel kívánja elősegíteni a riválisai által gyártott szoftverek gördülékenyebb működését a Windows operációs rendszereivel és az általa forgalmazott egyéb alkalmazásokkal - írja a Forbes.

Az Európai Unió (EU) törvényhozói azonban szkeptikusak a szoftver-óriás terveivel kapcsolatban, mondván, a Microsoft korábban a most kommunikált terveivel ellenkező magatartásról tett tanúbizonyságot. A Windows operációs rendszerhez kapcsolt Internet Explorer böngészővel kapcsolatos viták során a szoftvergyártó ugyanis épp a monopóliumi helyzetének kihasználásáról, valamint riválisainak ellehetetlenítéséről lett ismert a hatóságok előtt.

A Microsoft bejelentése szerint a társaság kiterjeszti a programjai működési elvéhez történő külső hozzáférést a szoftverfejlesztők felé azzal, hogy egy jelképes összegért cserébe nyilvánosságra hozza a programkódokat és dokumentációkat. A cég ezzel növelni kívánja a külső programok kompatibilitását az Office, a Windows és egyéb applikációkkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK