A Microsofttól igazol vezért a Nokia

Az új vezérigazgatónak arról kell meggyőznie a befektetőket, hogy a Nokia sikeresen veheti fel a versenyt a legnagyobb okostelefon-gyártókkal.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 08:29
Fotó:

Stephen Elopot, a Microsoft üzleti divíziójának vezetőjét nevezte meg a Nokia új elnök-vezérigazgatóként. Elop Olli-Pekka Kallasvuot váltja a mobiltelefon-gyártó élén, megbízatása szeptember 21-én kezdődik.

Az új vezérnek arról kell meggyőznie a befektetőket, hogy a Nokia képes olyan eszközöket gyártani, amelyek felvehetik a versenyt az Apple iPhone-jával vagy a Research in Motion Blackberry-jével.

Az iPhone 2007-es megjelenését követően a Nokiának még nem sikerült olyan készüléket kifejlesztenie, amely hasonló tömeges érdeklődésre tarthatna számot. A Gartner Inc. adatai alapján a Nokia piacrésze a második negyedévben 34,2 százalék volt a globális mobilpiacon, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 36,8 százalékával.

Az okostelefonok piacán ennél is nagyobb zuhanást szenvedett el a gyártó, 45 százalékos piaci része 37,4 százalékra esett vissza éves szinten a második negyedévben - írta a Bloomberg.

HOZZÁSZÓLÁSOK