Az Emirates NBD aktíváinak értéke a múlt év végén 128 milliárd dollár volt, ennek alapján az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb bankja.

A dubaji székhelyű bank erőteljes külföldi terjeszkedést kezdett és már jelen van Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, Indiában, Szingapúrban és Nagy-Britanniában, képviselete van Kínában és Indonéziában.

A Sberbank 2012-ben szerezte meg a Denizbank 99,85 százalékát a Dexia belga bankcsoporttól mintegy 3,5 milliárd dollárért. A Denizbank 0,15 százalékos részesedése tőzsdén forog.

A Denizbank az ötödik legnagyobb török bank, aktíváinak értéke március végén 169,4 milliárd török líra (37 milliárd dollár) volt. A Denizbank 751 fiókkal rendelkezik, ebből 708 Törökországban működik, míg Ausztriában, Németországban, Bahreinben, Oroszországban és Cipruson összesen 43 fiókja van. A Denizbank mintegy 15 ezer embert foglalkoztat.

A kedden bejelentett ügyletet várhatóan az év végén zárják le, miután sikerült beszerezni a szükséges engedélyeket azoknak az országoknak az illetékes hatóságaitól, ahol a Denizbank jelen van.