A Siemensnek is jót tehet a kínai gazdaságélénkítés

A Morgan Stanley megvizsgálta az európai gépgyártókat, mondván a kínai gazdaságélénkítés a szektor megrendelés-állományát is jócskán megnövelheti.
NAPI Online, 2009. március 5. csütörtök, 11:58
Fotó:

A Morgan Stanley szerint a Siemens a legesélyesebb arra, hogy az állami támogatású infrastrukturális beruházásokban részt vehessen, beleértve mind a vasúti, mind az energiaipari fejlesztéseket. Ennek fényében az MS szektortársaihoz képest felülsúlyozottra változtatta német cég korábban egyenlő súlyozású megítélését.

A svájci ABB megítélését is egy szinttel feljebb tornászta a Morgan Stanley a pekingi beruházási kilátások kapcsán. A korábbi alulsúlyozottról egyenlő súlyozásúra változtatva a világ legnagyobb elektromos hálózatait gyártó cégének megítélését az MS, arra hivatkozva, hogy a kínai állami megrendelések nyitva állnak a társaság előtt.

A Schneider Electric megítélésén azonban rögtön két szintet rontott az MS, felülsúlyozottról alulsúlyozottra, mondván, a francia cég megrendelés-állománya mind Kínában mind a többi feltörekvő piacon visszaeshet.

HOZZÁSZÓLÁSOK