A Swatch sem tudott pontos maradni

A svájci óragyártó forgalma elmaradt a várakozásoktól.
NAPI Online, 2009. január 29. csütörtök, 14:43
Fotó:

A világ legnagyobb óragyártója csütörtökön arról számolt be, hogy a tavalyi év második negyedévében teljesítménye elmaradt az elemzői várakozásoktól. A Swatch vezetősége a luxuscikkek iránti kereslet csökkenésével magyarázta a 6,3 százalékos forgalomcsökkenést amely mindössze 2,85 milliárd svájci frankos eredményt tett lehetővé szemben az egy évvel korábbi 3,05 milliárd frankos profittal - írta a Bloomberg, amely 3,03 milliárd svájci frankos elemzői konszenzussal állt elő.

A Swatch szerint a közép-árkategóriás termékek körében érezhető leginkább a recesszió hatása, ám a cégvezetés várakozásai szerint az idei év második felében már enyhe forgalombővülésre számítanak. A svájci órások megrendelései novemberben 15 százalékkal estek vissza, ami 3 és fél év óta az első havi szintű keresletcsökkenés volt a szektorban.

A Royal Bank of Scotland elemzőinek előrejelzése szerint ennél rosszabb is lehet a helyzet, hiszen a luxuscikk-gyártóknak 2009 és 2010 során a tavalyinál jóval nagyobb arányú spórolással kell megküzdeniük. Ezt cáfolandó a Swatch közölte: a januári megrendelési állománya javulást mutat a november-decemberi adatokhoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK