A Teva újabb felvásárlásokra készül

Az évek óta tartó takarékossági intézkedések, költségcsökkentések után a Teva, a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója, ismét akvizíciókat tervez.
Napi.hu, 2015. február 12. csütörtök, 19:21
Fotó: Napi.hu

A Teva gyógyszergyártó, Izrael legnagyobb vállalata bejelentette, hogy hosszú szünet után újraindítja a vállalatfelvásárlásokat - adta hírül a Reuters. Erez Vigodman, aki egy év alatt talpra állította a céget, és tavaly mintegy 2 milliárd dollárral csökkentette adósságállományát, közölte, hogy a növekvő piacok, a nehezen előállítható termékek és a komplex generikus gyógyszerek iránt érdeklődnek elsősorban.

Idén hét új terméket dobnak piacra, amelyektől 400 millió dolláros bevételt várnak, és négy további gyógyszerük vár jóváhagyásra. Nem kis gondot okoz a Tevának, hogy sztár terméke, a multiple sclerosis gyógyításában használt Copaxone, amely árbevétele 20 és nyeresége 50 százalékát adja, csak ez év szeptemberéig élvez szabadalmi védelmet. Ennek ellenére kitartanak prognózisuk mellett, hogy az idei árbevételük 19-19,4 milliárd dollár lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK