A ThyssenKrupp nem sieti el a fúziót a Tata Steellel

A ThyssenKrupp német acélipari konszernnek nem áll szándékában elsietni a fúziót az indiai Tata Steel konszernnel - idézi a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) lap a német nagyvállalat vezérigazgatóját.
MTI-Eco, 2017. január 20. péntek, 11:22
Fotó: Reuters

"Az, hogy egyáltalán sor kerül-e a fúzióra és ha igen mikor, még nyitott kérdés" - szögezte le Heinrich Hiesinger vezérigazgató. "Tisztában vagyunk a konszolidáció stratégiai szükségszerűségével, de azzal is, hogy felelősségteljesen kell eljárnunk és a ThyssenKrupp számára a legjobb megoldást kell megtalálnunk" - mondta.

A két vállalat között már hónapok óta folynak az egyeztetések egy lehetséges fúzióról. A vezérigazgató a lapnak megerősítette, hogy a ThyssenKrupp egy esetleges fúziótól függetlenül is acélipari üzletága átalakítására készül. "Egy, az acélipari üzletág jövőjét garantáló megoldás kidolgozása időigényes feladat. Nem tétlenkedhetünk" - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy az acélipari üzletág vezetője Andreas Goss az idén tavasszal mutatja be az európai acélipari üzletág átalakítására kidolgozott koncepciót.

HOZZÁSZÓLÁSOK