A zeneiparból mentik meg a bajba került jelzálogbankot?

A Virgin Group is beszállt a Northern Rock felvásárlásáról szóló tárgyalásokba.
NAPI Online, 2007. október 12. péntek, 10:22
Fotó:

Sir Richard Branson, a légitársaságot és lemezkiadót egyaránt tömörítő Virgin cégcsoport tulajdonosa tárgyalásokat folytat egy közel-keleti és egy amerikai befektetői céggel közös konzorcium létrehozásáról, amely alkalmas lehet a Northern Rock felvásárlására - számolt be a The Times.

A konzorcium a jelzálogbank talpra állását segítő készpénzhitelért cserébe ellenőrzésre jogosító részvényhányadot kérne a newcastle-i pénzintézetből. Amennyiben a megállapodást tető alá húznák, a Virgin átvenné a bank mindennapi irányítását, és beolvasztaná azt a Virgin Money márkanév alá, amely már most kínál jelzáloghiteleket, hitelkártya- és biztosítási konstrukciókat is - értesült a brit napilap.

A felvásárlásokról szóló tárgyalásoknak további potenciális résztvevői is vannak, többek között két amerikai befektetői csoport, a JC Flowers és a Cerberus is. Formális ajánlatot egyelőre egyik fél sem nyújtott be a Northern Rockhoz.

A The Times értesülései szerint azonban a Virgin sem kíván formális ajánlatot tenni, hiszen Branson terve az, hogy a bank által kibocsátott, és a Virgin által vezetett befektetői csoportnak kiadott új részvényeken keresztül szerezzen befolyást a bankban. A hír azután került nyilvánosságra, hogy a Northern Rock további 2,3 milliárd font hitelért fordult a brit jegybankhoz, ezzel 13 milliárd fontra növelve a központi banktól felvett kölcsöneit.

HOZZÁSZÓLÁSOK