Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bloomberg után most a Reuters beszámolt róla, hogy eladó az Aegon kelet-európai tevékenysége, megemlítve, hogy a régióban elsősorban Magyarországon, de mellettünk Lengyelországban, Romániában és Törökországban is aktív a biztosító - írja a Portfolio.hu.

Előzetes egyeztetéseket tartott kelet-európai érdekeltségeinek eladásáról a holland Aegon a piac egyes szereplőivel, a tárgyalásokon a JP Morgan működik közre - írja a hírügynökség két meg nem nevezett forrására hivatkozva. Mintegy 650 millió eurót érhet szerintük az üzlet, amelyet aukciós metódussal értékesítenének.

A források szerint a holland NN, a belga KBC és a német Allianz is érdeklődik az akvizíció iránt. A megnevezett biztosítók nem kommentálták az értesülést, a KBC-t pedig egyelőre nem érte el a Reuters. A hírügynökség megemlíti, hogy 1992-ben vetette meg a lábát az Aegon Magyarországon az Állami Biztosító megvásárlásával, majd az itteni tevékenységét ugródeszkaként használta ahhoz, hogy a régióban további akvizíciókat hajtson végre.

2018-ban az Aegon már értékesítette cseh és szlovák érdekeltségét, mégpedig az NN Groupnak 155 millió eurórért.

Az Aegon Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerülne új kezekbe, ha az értesülésnek megfelelően tulajdonost váltanának a holland Aegon NV megmaradt közép- és kelet-európai érdekeltségei.