Agyelszívás high-tech módra?

A HP exvezére az egyik fő versenytárshoz, az Oracle-hez igazolhat.
NAPI, 2010. szeptember 6. hétfő, 08:43
Fotó:

A Hewlett-Packard (HP) volt vezérigazgatója, Mark Hurd az Oracle számítástechnikai szolgáltatóhoz igazolhat - jelentette a hét végén a Wall Street Journal. Hurdot egy szexuális zaklatási ügy miatt állította fel a HP igazgatósága, annak ellenére, hogy az érintett hölgy kijelentette, nem volt intim kapcsolat közte és a vezérigazgató között. Igaz ugyanakkor, hogy Hurd előnyben részesítette az asszonyka rendezvényszervező cégét a HP céges eseményeinek rendezésében.

Larry Ellison, az Oracle alapítója és vezérigazgatója nyilvánosan bírálta a HP igazgatóságát Hurd eltávolításáért egy jelentéktelen ügy miatt. Mint nyilatkozta: ez olyan veszteséget okoz a vállalatnak, mint amilyet Steve Jobs eltávolítása okozott az Apple-nek. Utóbbi majdnem csődbe ment a cégalapító kilépése után.

Ha Hurd az Oracle-hez került, akkor a vállalat két vezérigazgató-helyettese mellé sorolódhat be - véli a WSJ. Az Oracle a Sun Microsystems megvásárlásával nemrégiben a Hewlett-Packard közvetlen piaci versenytársává vált.

HOZZÁSZÓLÁSOK