Ki az úr a levegőben? Friss számok érkeztek

Az európai Airbus vállalat kevesebb, az amerikai Boeing viszont több repülőgépet szállított le megrendelőinek augusztusban, mint egy hónappal korábban.
Domokos László, 2020. szeptember 9. szerda, 12:20
Fotó: Pixabay

A FlightGlobal légügyi szaklap adatai szerint az Airbus 39 repülőgépet adott át a megrendelőknek augusztusban, ami 10-zel kevesebb júliushoz képest. Eközben a Boeing 13-ra tornászta fel az átadott repülőgépeinek a számát a júliusi 4-ről.

Az Airbus augusztusban egy megrendelést kapott és egyetlen korábbit sem vontak vissza. Ezzel az év eleje óta megrendelt Airbus repülőgépek száma 303-ra emelkedett.

Az amerikai konkurens, a Boeing augusztusban 8 repülőgépre kapott megrendelést, 20 korábbi megrendelést azonban visszavontak. Ezzel már a hetedik egymást követő hónapban a visszavont megrendelések száma felülmúlta az új megrendelésekét. Az év eleje óta 67 megrendelést kapott repülőgépekre a Boeing - írta az MTI.

A repülőgépgyártó ágazat a padlóra került a koronavírus-járvány miatt. A légitársaságok alig vásárolnak, sok korábbi megrendelést visszavontak, mert a járvány miatt leállt a működésük, ami óriási bevételkiesést okozott és a forgalom azóta sem állt helyre. Elemzők szerint több év múlva áll csak vissza az utasszám a járvány előtti szintre.

HOZZÁSZÓLÁSOK