Amerikai feketelistán a Déli Áramlat bolgár szakaszának építője

Annak az orosz üzletembernek a cége nyerte el a Déli Áramlat bolgár szakaszának a megépítését, aki csütörtökön felkerült az Oroszország ukrajnai beavatkozása miatt büntető intézkedésekkel sújtott újabb orosz személyek amerikai listájára - közölték ipari források.
MTI, 2014. március 21. péntek, 19:07
Fotó: Reuters

Hivatalos bejelentésre még nem került sor, a források szerint politikai okok miatt. A Déli Áramlat bulgáriai szakaszát építő konzorcium vezetője a Sztrojtranszgaz (Stroitransgaz) cég, amelynek 65 százalékos tulajdonosa a Vlagyimir Putyin elnökhöz hű nagyvállalkozó, az amerikai szankciós listára felkerült Gennagyij Tyimcsenko.

A bolgár ügylet értéke 3,5 milliárd euró, az orosz földgázt Ukrajna kikerülésével Európába juttató vezeték várhatóan 2015-ben készül el. A vezeték építésére 11 cég pályázott. A 2400 kilométer hosszú Déli Áramlat egésze 2018-ra készül el, mintegy 17 milliárd euró költséggel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Isaszeg, 2014.03.22 19:39

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.03.21 19:17

Jaj. most mi lesz?

Egyre nehezebb lesz fizetni az orosz cégeknek.

Aki ugyanis az ilyen cégekkel üzletel, azok számára az amerikai piac megszűnt létezni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html