Árcsökkenés fenyegeti a harmadik generációs mobilgyártókat

Növekvő árnyomás nehezedik a harmadik generációs mobilberendezések gyártóira az európai szolgáltatók részéről - állítja a francia Alcatel vezetője, aki szerint ez a most folyó megállapodások gyorsabb megkötéséhez, sőt a már megkötött szerződések újratárgyalásához vezethet.
Almási Gábor, 2002. május 30. csütörtök, 16:19

Marc Rouanne, az Alcatel vezérigazgatója mindezt a svéd Dagens Industri mobilszolgáltatóval kötendő tárgyalások kapcsán nyilatkozta a Reuters-nak. A mostani megbeszélések minden bizonnyal kihatnak a világ legnagyobb mobil-távközlési eszközöket gyártó Ericsson jelenlegi helyzetére is, amely már most veszteségesen értékesíti mobil hálózatait. "Az Alcatelnek nincs más választása, minthogy lenyomja az árakat a piac egészén, és ezek alatt kell érteni a már megkötött szerződéseket is" - állítja a piac 5-7 százalékát birtokló francia cég vezérigazgatója hozzátéve, hogy véleménye szerint a velük konkuráló Ericsson által alkalmazott árak meglehetősen magasak.
Az árnyomás az általános gazdasági lassulás következménye - vélik az elemzők, akik szerint a jelenlegi bizalmatlan befektetői hangulat közepette a szolgáltatók számára jelentős tehertételt jelentenek a tetemes adósságok árán beszerzendő berendezések, melyek az értéknövelt szolgáltatások nyújtásához elengedhetetlenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK