Aláírták a szerződést 400 millió adag koronavírus-oltásra

Az AstraZeneca globális gyógyszeripari vállalat szerződést írt alá az európai kormányokkal. Ebben vállalja, hogy akár 400 millió adag, koronavírus elleni oltóanyaggal látja el az országokat - írja az Index a Reuters nyomán.
Szász Péter, 2020. június 14. vasárnap, 10:46
Fotó: Getty Images - Jason Alden

A vírus elleni oltást az Oxford Egyetem fejlesztette ki. A járvány ideje alatt az oltások a cégnek nem hoznak bevételt, illetve arra törekednek majd, hogy a minél nagyobb mennyiségben tudják gyártani azokat. A szállítás várhatóan 2020 végén kezdődik majd - olvasható a portálon.

Ez a szerződés az első, amit az Europe's Inclusive Vaccines Alliance (IVA) írt alá. Az IVA-ban Franciaország, Olaszország, Németország és Hollandia a tagjai, céljuk, hogy minden tagállamnak minél hamarabb biztosítsák az oltóanyagot. Ez a szerződés biztosítja, hogy Európában több százmillió ember hozzáférhessen az oltóanyaghoz. Az, hogy a vakcina működik-e, nyár végére fog kiderülni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.06.14 22:55

Csorog a gyógyszercégek nyála, hogy ki fog nagyot kaszálni. Nagyon pénz szaga van a dolognak. És éppen ez lesz a végzet, ez fog a gyógyszer, a tesztelések kárára menni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html