Siralmas negyedévről adott számot a Barclays Plc., eszközállománya alapján Nagy-Britannia harmadik legnagyobb bankja. A társaság befektetési banki üzletága, a Barclays Capital árbevétele 15 százalékkal, 3,28 milliárd fontra (3,71 milliárd euró) esett az egy évvel korábbihoz képest, miközben az adózás előtti nyereség harmadával, 982 millió fontra csökkent. A divízió 351 millió fontot bukott adósságának drágulásán, míg egy évvel ezelőtt csak 102 millió font volt ez a veszteség.

A kötvény- és devizakereskedelemből, illetve az árupiaci termékekre kötött üzletekből 2,11 milliárd font bevételt szerzett a Barclays Capital, ami 22 százalékkal marad el a tavalyitól. A részvényforgalmazáson és az elsőrendű ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokon 11 százalékkal, 545 millió fontra emelkedő bevételt értek el.

A gyengélkedő ágazat miatt a Barclays nettó nyeresége öt százalékkal, 1,01 milliárd fontra csökkent, miközben a Bloombergnek nyilatkozó elemzők 1,21 milliárdot jósoltak. A lakossági és vállalati üzletág adó előtti profitja 21 százalékkal, 692 millió fontra ment fel. A pénzintézet vezetősége szerint a bank jól kezdte az évet a "kihívásokkal teli külső környezetben". A tervek szerint bezárják vagy eladják a Barclays tevékenységének egyharmadát, így akarnak megszabadulni a nem kellően nyereséges ágazatoktól.