Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A stuttgarti székhelyű vállalat pénteken közölte, a döntés hátterében az áll, hogy tavaly a vártnál jobb volt az üzletmenet, és az év elején is kedvezően alakult a piac.

Azok a munkavállalók, akiknek a munkaidejét tavaly ősszel napi két órával csökkentették, április 1-jétől ismét visszaállnak a megszokott, normál munkaidőre - írta az MTI.

Eredetileg egy évig tartották volna fenn a rövidített munkaidőt az irodai alkalmazottaknál és a termeléssel kapcsolatos területeken, hogy a koronavírus-járvány közepette csökkentsék a költségeket.

A vállalat emellett egyszeri nyereségrészesedésként 500 eurót fizet a Németországban dolgozó mintegy 135 ezer munkavállalójának. Karácsony előtt már kaptak ezer euró "korona bónuszt" a dolgozók.

Az autógyártókat különösen keményen sújtotta a koronavírus-járvány első hulláma tavaly tavasszal, de ősszel sokkal jobban reagált az ágazat az újabb hullámra.

A Mercedes-Benz autókat is gyártó Daimler tavaly 154,3 milliárd euró bevételt ért el, ami 11 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 172,7 milliárd eurónál. A vállalat 2,84 millió járművet gyártott, 15 százalékkal kevesebbet a 2019. évi 3,34 milliónál.

Ennek dacára a Daimler tavaly 3,6 milliárd euró nyereséget termelt, ami jóval meghaladta az egy évvel korábbi 2,4 milliárd eurót. A részvényarányos eredmény 2,22 euróról 3,39 euróra emelkedett. A Daimler kamat- és adófizetés előtti (EBIT) nyeresége 53 százalékkal, 6,6 milliárd euróra ugrott a 2019. évi 4,3 milliárd euróról.