Az easyJettel 44 százalékkal többen

Az easyJet brit fapados légitársaság forgalma februárban 44 százalékkal emelkedett - jelentette a Reuters. A részvény mélyponton van.
NAPI Online, 2003. március 7. péntek, 09:03
Fotó:

Az egy évvel korábbi 1,1 millió utas helyett idén februárban 1,59 millióan repültek easyJet-tel, Európa legnagyobb ún. fapados légitársaságával. A növekedéshez a megnövelt járatszám és az új utak járultak hozzá. A társaság tavaly felvásárolta brit riválisát a Go-Fly-t. Az átlagos kihasználtság 84,1-ről 88,7 százalékra emelkedett. A részvény egyébként történelmi mélypontja közelében forog, tegnap 189 penny volt Londonban. A befektetők egyrészt a csökkenő átlagos jegybevétel, illetve a Deutsche BA esetleges megvásárlása miatt aggódnak, ez utóbbira az easyJetnek a hónap végéig van opciója.
Emellett a háborús helyzet sem kedvez a légitársaságnak, ami általában padlóra küldte a szektor részvényeit. Az easyJet ráadásul nem kötött olaj fedezeti ügyleteket, ami a jelenlegi olajárak mellett elég kellemetlen. Az easy fő riválisa a Ryanair múlt héten jelentette be, hogy 46 százalékkal növelte februárban utaslétszámát, foglaltsági mutatója viszont 81 százalékra romlott.

HOZZÁSZÓLÁSOK