Az Erste és a Raiffeisen is cáfolta a felvásárlásról szóló hírt

Az osztrák Erste Group és az osztrák Raiffeisen Bank International is cáfolta azt a felvásárlási tárgyalásokról szóló hírt, miszerint az Erste Csoport részlegesen megállapodott volna a Raiffeisen magyarországi leánybankjainak megvételéről.
MTI-Eco, 2015. február 3. kedd, 17:25
Fotó: Reuters

Az osztrák Erste Group szóvivője az MTI kérdésére hangsúlyozta: a térség egyik legnagyobb bankjaként mindegyik kormánnyal, így a magyar kormánnyal is rendszeres eszmecseréket folytatnak. Megerősítette, hogy a jövőben további növekedést terveznek, példaként említette a BNP Paribas privátbanki üzletágának 2012-ben történő megvásárlását. Ugyanakkor kijelentette: a Raiffeisen Bankra nem koncentrálnak. Elmondta továbbá, hogy Magyarország az Erste Bank egyik legfontosabb piaca és az elmúlt évtizedekben sok befektetésük volt az országban.

Az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) szóvivője az MTI megkeresésére szintén megerősítette, hogy nem folynak tárgyalások az Erste Bankkal az esetleges felvásárlásukról.

A hvg.hu internetes hírportál kedden közölte, a két pénzintézet előrehaladott tárgyalásokat folytat a Raiffeisen Bank lakossági üzletágának vagy akár egész magyarországi bankhálózatának megvásárlásáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK