Az OMV feladja horvát és bosnyák benzinkútjait

Az osztrák OMV olajtársaság felszámolja üzemanyagtöltő állomás hálózatát Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában.
MTI-Eco, 2011. december 6. kedd, 12:47
Fotó: Napi.hu

Az OMV közleménye szerint jelenleg a két országban 91 üzemanyagtöltő állomást felölelő hálózat felértékelése folyik. A hálózat felszámolása része a konszern szeptemberben bemutatott új stratégiájának, amely a finomítói- és marketing tevékenység leépítését és a gáz üzletág erősítését irányozza elő.

"Az OMV üzemanyagtöltő állomás és kiskereskedelmi üzletágát azokra a piacokra koncentrálja, ahol ezek integrálódtak az ellátási láncba" - fogalmaz a közlemény. Horvátország és Bosznia-Hercegovina nem kapcsolódik "optimális mértékben" az OMV ellátási hálózatához.

Az OMV a következő hónapokban kezd tárgyalni potenciális befektetőkkel a benzinkút hálózat lehetőleg egészben történő értékesítéséről.

Az OMV 1995 óta van jelen a horvátországi benzinkút piacon. Az OMV Hrvatska d.o.o 63 üzemanyagtöltő állomása a horvátországi piac 13 százalékát fedi le. Bosznia-Hercegovinában 2001 óta tevékenykedik az OMV. Leányvállalata az OMV BH d.o.o 28 benzinkutat üzemeltet és 8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK