Ázsiában is hódítana az RTL

Az RTL Klub tulajdonosa Ázsiában, valamint Közép- és Kelet-Európában költené el a rendelkezésére álló közel 900 millió eurós szabad tőke egy részét.
NAPI, 2010. augusztus 26. csütörtök, 12:31
Fotó:

Az RTL Csoport a következő években Ázsiában, valamint Közép- és Kelet-Európában terjeszkedne - közölte a Financial Times-zal a cégcsoport vezérigazgatója. A társaság az idei év első félévében rekordszintű nyereségre tett szert, s a többek között ennek is köszönhetően rendelkezésére álló közel 900 millió eurós tőke egy részét expanzióra fordítaná. Gerhard Zeiler nyilatkozatában nem nevezett meg konkrét célországokat.

A Bertelsmann 90 százalékos tulajdonában álló RTL Csoport vezére szerint a 10 országban 43 csatornát működtető cég számára idén már csak az a kérdés, vajon jó, vagy kiváló évet zárnak-e. Zeiler úgy fogalmazott, az 512 millió eurós nyereséget hozó első félév után a rossz teljesítmény ki van zárva, annak ellenére, hogy a reklámbevételek terén a második félév kilátásai még mindig bizonytalanok.

A társaság menedzsmentje a nyugat-európai reklámpiac talpra állásának ütemével elégedett, a közép-európai térségben pedig továbbra is türelemmel várja a hirdetők visszatérését.

HOZZÁSZÓLÁSOK