Baj van a kávéval - figyelmeztetés érkezett

A Nébih értesülései szerint a holland hatóság - fogyasztói panasz alapján - bejelentést tett a RASFF rendszeren keresztül, miszerint Olaszországból származó, illy márkájú, szemes kávé egyes alumínium dobozainak aljáról hiányzik a biztonsági szelep - olvasható a hatóság honlapján.
Domokos László, 2018. március 28. szerda, 18:35
Fotó: Stocksnap

A biztonsági szelep feladata a tárolás során a dobozban keletkező túlnyomás kiegyenlítése. A szelep hiányában a doboz nyitásakor a fedő felpattanhat és sérülést okozhat.

A termékből Magyarországra, valamint további 25 országba is szállítottak. A Nébih haladéktalanul megkezdte az ügy kivizsgálását - írta a hatóság.

A termék azonosító adatai:

Termék neve: illy Grani, beans - grains, közepesen pörkölt, vagy sötét pörkölésű szemes kávé

Kiszerelés: 250 gramm

Minőség-megőrzési idő: 10/2019 és 02/2020 között

RASFF referenciaszám: 2018.0554

A bejelentés szerint a gyártó cég - gyártási hibára hivatkozva - visszahívja minden fent jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékét, amely csomagolásáról hiányzik a biztonsági szelep.

A visszahívásban érintett termékek könnyen azonosíthatóak, mivel a biztonsági szelep hiányán túl a keletkező gázok miatt a csomagolásnak szokatlan formája lehet (deformálódhat, felpúposodhat). A probléma csupán a csomagolásra vonatkozik, az abban lévő kávé továbbra is a szokásos minőségű.

Forrás: Nébih
Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK