Bajban az Ericsson

Az Ericsson értékesítési bevétele 5 százalékkal 55,9 milliárd svéd koronára csökkent az idei év első negyedévében. A cég nem kívánt az év egészére vonatkozó előrejelzésekbe bocsátkozni. A világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója a korábbi 480 millióról 430 millióra csökkentette az idei évben várt telefon-értékesítés volumenét. Ennek oka, hogy jelentősen - az Ericsson számításai szerint idén a tavalyi felére - csökken a mobiltelefon kiegészítő felszerelései iránti kereslet növekedési üteme. Az amerikai piacon pedig - a tavalyi 30 százalékos bővülést követően - egyenesen stagnálásra számítanak idén.
Brett András, 2001. április 20. péntek, 10:17
Fotó:

Az Ericsson adózás előtti nyeresége az első negyedévben 600 millió koronára esett, a részvényenkénti nyereség 0,54-ről 0,06 koronára zuhant.
A stockholmi székhelyű cég nettó készpénz-kiáramlása a tavalyi év hasonló időszakának 5,2 milliárd koronájáról 14,7 milliárd koronára nőtt. Ezért a januárban bejelentett 15 milliárd koronán túl további 3 milliárd korona költségcsökkentést szeretne még idén végrehajtani: 5 ezer alá csökkenti alkalmazotti létszámát (tavaly év végén még nem kevesebb mint 16 800-an dolgoztak), bezárja számos részlegét és tanácsadói egy részével is megszakítja a kapcsolatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK