A BNP Paribas SA, Európa legnagyobb bankja 15 százalékkal, 2,62 milliárd euróra növelte nettó nyereségét az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Ez 400 millióval több a Bloomberg elemzői konszenzusánál. A pénzintézet minden fő ágazata jól teljesített, ezen belül a lakossági divízió 25 százalékkal bővítette eredményét, ami ellensúlyozta, hogy a vállalati és befeketetési banki termékeken elért nyereség 4,6 százalékkal csökkent.

A bank tőkearányos megtérülése 15,1 százalék volt, ami 0,7 százalékponttal jobb az egy évvel korábbinál. A kétséges megtérülésű hitelek összege 31 százalékkal, 919 millió euróra mérséklődött, úgy, hogy ebből 28 milliót a tunéziai és egyiptomi portfóliók esetleges gyengülése miatt tett félre a pénzintézet.

A francia jegybank szerint még az eurózóna valamelyik országa - leginkább Görögország - fizetési válsága sem érintené számottevően a francia bankok tőkemegfelelési mutatóját. Az ország pénzintézeteinek Tier 1 mutatójában figyelembe vett követelésekből 38 százalékkal részesedik a dél-európai országok kötvényeiből álló portfólió, ám ha ebből levonjuk az olasz állampapírokat, akkor az arány csak 13 százalék.