Bejött a kiadáscsökkentés a légi óriásnak

Jelentősen javította anyagi helyzetét a harmadik negyedévben az előző évihez viszonyítva az International Airlines Group (IAG). Év végére rekord eredményt várnak.
Domokos Erika, 2017. október 28. szombat, 17:32
Fotó: Napi.hu

A British Airways, a spanyol Iberia, az ír Aer Lingus és a diszkont Vueling légitársaság tulajdonosa honlapján közölte eredményét, amely szerint a harmadik negyedévben 2 százalékkal 6 milliárd euróra növelte árbevételét, a kiadások viszont 2,3 százalékkal 5,1 milliárd euróra csökkentek - írja az MTI.

Az üzemi eredmény így 1,4 milliárd eurót tett ki, ez 20,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, az adózott eredmény pedig 18,1 százalékkal 1,1 milliárd euróra javult. (Egy idióta alkalmazott miatt omlott össze a British Airways.)

Az év első 9 hónapjában az IAG 17,5 milliárd eurós árbevételre tett szert, 1,3 százalékkal többre, mint tavaly a január-szeptemberben. Az üzemelés költsége 1,8 százalékkal 15 milliárd euróra csökkent. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a személyi jellegű ráfordítás 2,6, a kerozinköltség pedig 8,4 százalékkal csökkent.

A cég üzemi eredménye január-szeptemberben 26,9 százalékos növekedés után 2,4 milliárd eurót, az adózott eredmény pedig 21,7 százalékos növekedéssel 1,7 milliárd eurót tett ki.

Előrejelzésében az IAG 3 milliárd eurós év végi üzemi eredménnyel számol, amely rekord lenne a cég történetében - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK