Az Eva Biomedical European Development Institute (EBEDI) több mint 2 millió eurós beruházással készült el és közvetlenül 20, közvetetten pedig további 100 munkahelyet hoz létre Magyarországon.

Budapest erős tudáshálózata az orvosbiológia területén lehetőséget biztosít a csoport gyógyszeripari és kozmetikai cégei kutatásának előmozdítására, elhelyezkedése révén pedig lehetővé teszi az új piacokra való bejutást különösen a közép-kelet-európai régióban - mondta Mounir Riad Armanious, az Armanious Group elnöke. Az EBEDI azt is tervezi, hogy gyártócégeitől bizonyos termékek bérgyártását Magyarországra helyezi át.

Az egyiptomi cégcsoport tervezi azt is, hogy magyar oktatási intézményekkel, köztük magyar egyetemekkel fog együttműködni kutatási tevékenysége során - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Az átadott k+f központ a bőrön keresztüli megnövekedett felszívódású vivőrendszerek kifejlesztésére fókuszál majd, mind gyógyszerészeti, mind kozmetológiai hatóanyagok esetében az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint.