Budapestet választotta az egyiptomi cég

Az egyiptomi Armanious Group kedden felavatta Budapesten létesített európai kutatás-fejlesztési (k+f) központját.
MTI-Eco, Napi.hu, 2014. március 4. kedd, 17:25
Fotó: Napi.hu

Az Eva Biomedical European Development Institute (EBEDI) több mint 2 millió eurós beruházással készült el és közvetlenül 20, közvetetten pedig további 100 munkahelyet hoz létre Magyarországon.

A 1917-ben alapított Armanious Group cégcsosporthoz hét vállalat tartozik, közülük az Eva Pharma gyógyszerészeti és az Eva Cosmetics kozmetológiai cégek jelennek meg Magyarországon. Előbbi 2000 munkavállalót foglalkoztat és naponta átlagosan 350 ezer doboz készítményt állít elő. Termékpalettáján 120 termék szerepel és további 200 áll fejlesztés alatt. A cégcsoport elsőként fejlesztett ki két új molekulát a vesegörcs kezelésére. Az Eva Cosmetics csaknem 1200 alkalmazottat foglalkoztat és termékeit 15 országba exportálja.

Budapest erős tudáshálózata az orvosbiológia területén lehetőséget biztosít a csoport gyógyszeripari és kozmetikai cégei kutatásának előmozdítására, elhelyezkedése révén pedig lehetővé teszi az új piacokra való bejutást különösen a közép-kelet-európai régióban - mondta Mounir Riad Armanious, az Armanious Group elnöke. Az EBEDI azt is tervezi, hogy gyártócégeitől bizonyos termékek bérgyártását Magyarországra helyezi át.

Az egyiptomi cégcsoport tervezi azt is, hogy magyar oktatási intézményekkel, köztük magyar egyetemekkel fog együttműködni kutatási tevékenysége során - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Az átadott k+f központ a bőrön keresztüli megnövekedett felszívódású vivőrendszerek kifejlesztésére fókuszál majd, mind gyógyszerészeti, mind kozmetológiai hatóanyagok esetében az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bandesz, 2014.03.05 09:06

na tessek, bezzeg ha amerika feneket nyalnank most befektetes helyett a buksinkat simogatnak meg. talan meg egy kinaban gyartott kituntetest is adtak volna (az ugysem kerul penzbe nekik)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.04 18:07

..keleti nyitás ...dél-keleti ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html