Érdekes ritkaság került fel az egyik legnagyobb német autóhirdetési oldalra, a mobile.de-re: a tulajdonosos egy mindössze 34 kilométert futott, 38 éves Bogárhátú Volkswagenre keres vevőt - írja a Totalcar.

Rajta kívül 3149 van belőle

Az autó nem csak ezért különleges, hanem azért is, mert bogárhátú megjelenésének 50. évfordulójára gyártott limitált sorozatba tartozik, ebből mindössze 3150 készült.

Az eladó 29,9 ezer eurót, vagyis 10,5 millió forintot kér az autóért, amelynek ára jó eséllyel csak feljebb megy a jövőben, ha továbbra is megmarad ebben az állapotban.

Búcsú, nyolc évtized után

A Bogárhátú egyébként a globális autóipar és -piac egyik legismertebb és legsikeresebb modellje, nyolc évtizeden keresztül összesen több mint 21 millió darabot készítettek belőle. Az autó Európában, majd Észak-Amerikában, később pedig Latin-Amerikában tette elérhetővé tömegek számára az autózást.

A német autógyártó 2018-ban jelentette be, hogy leállítja a gyártás, majd 2019 nyarán fordult elő először, hogy a világon sehol nem gyártották. Így lényegében elbúcsúzott a modell.