Csökkent a Sanofi eredménye

Az egészségügyben mutatkozó általános takarékosság és a generikus készítmények erősödő versenye miatt éves összevetésben 9,6 százalékkal 1,944 milliárd euróra csökkent a francia Sanofi gyógyszeripari konszern nettó eredménye a második negyedévben.
MTI-Eco, 2012. július 26. csütörtök, 10:50
Fotó: Napi.hu

A társaság csütörtökön közzétett eredménybeszámolója szerint Nyugat-Európában 11 százalékkal 2,14 milliárd euróra esett vissza az árbevétel, a feltörekvő piacokon azonban sikerült 8,87 milliárd eurós bevételt elérni, ami összességében 6,2 százalékos növekedést jelent. Noha az adatok jobbak, mint az elemzői várakozások, a Sanofi megerősítette, hogy az év egészében a nyereség 15 százalékos csökkenésére számít. Magyarországon a Chinoin tartozik a Sanofi érdekeltségébe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.07.26 11:15

Akkor számoljunk be arról is hogy a Sanofi Magyarországon évekig állami támogatásban részesült a K+F tevékenységéért amit megszüntetett a támogatásokat pedig nem kellett visszafizetnie.
Talán újabb antibiotikum csoportot vagy egy antivirális készítményt kellene kifejlesztenie, hiszen a többi gyógyszergyártó sem végez hasonló fejlesztéseket sem és ugrásszerűen meglódulna a bevételük.
Ilyen egyszerű csak dolgozni kell.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html