Dízelautó-értékesítési rekord Németországban

Németországban az év első hat hónapjában még soha nem adtak el annyi dízelautót, mint az idén, az autóipari vállalatok képviseleti szervezete, a Verband der Automobilindustrie (VDA) adatai szerint június végéig 812 ezer dízelautót helyeztek forgalomba.
MTI-Eco, 2016. július 4. hétfő, 15:28
Fotó: MTI/EPA

Matthias Wissmann, a VDA elnöke a kimutatást kommentálva hangsúlyozta, hogy az autóipar elkötelezett ugyan az "olajtól való elszakadás" politikája mellett, a belsőégésű motorok korszakának 2030-ra beharangozott lezárása azonban "klímapolitikai, iparpolitikai és társadalompolitikai szempontból egyaránt értelmetlen".

Az elektromos mobilitás terén a legambiciózusabb célokat követő vállalatok is abból indulnak ki, hogy 2030-ra a forgalomban lévő járműveknek még legalább kétharmada belsőégésű vagy hibrid motorral rendelkezik majd - mutatott rá. Megjegyezte: a dízelmotorok vásárlói meg vannak győződve a modern technológiai előnyeiről. "Minél több Euro-6 normás dízel autó kerül forgalomba és minél hamarabb, annál nagyobb eredményeket tudunk elérni a levegő minőségének a javításában" - fogalmazott.

Januártól júniusig Németországban 1,73 millió autót helyeztek forgalomba, hét százalékkal többet, mint egy évvel korábban. "Az autóipar sokak által nem várt vitalitást mutat" - mondta, hozzátéve, hogy a jó konjunkturális helyzetnek köszönhetően az iparág tizenkét hónap alatt 15,6 ezer új alkalmazottat vett fel, április végén az ágazat vállalatainak a törzsállománya 801 ezer alkalmazottat tett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.07.05 10:49

@reszeloaladar: Minimalis fogyasztas kulonbsegert cserebe szivjak a sokkal mergezobb levegot az "okosok" es persze mergeznek masokat. Szemelyautokban mar reg be kellett volna tiltani a dizel uzemanyagot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

reszeloaladar, 2016.07.04 16:12

És mi újság a nano részecskékkel? Attól mindenkinek jobb lesz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html