Dízelbotrány - megdöbbentő lépésre készülnek a németek

Saját mérési technológiát és eszközöket vet be a német közlekedési felügyelet a járművek károsanyag-kibocsátási értékeinek ellenőrzésére - értesült a dpa hírügynökség vasárnap a német szövetségi közlekedési minisztériumtól.
MTI, 2016. június 12. vasárnap, 17:05
Fotó: MTI/EPA

A KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) német szövetségi közlekedési felügyelet 330 ezer eurót fordít két mobil mérőállomás beszerzésére, amelyekkel az utakon ellenőrizheti majd a járművek emissziós értékeit. A PEMS (Portable Emission Measurement System) mérőállomások előreláthatóan az idén ősszel kerülnek "bevetésre" az utakon.

A KBA mérőpadokkal felszerelt saját laboratóriumot is kap az emissziós értékek mérésére. A laboratórium üzembe helyezésének időpontja még nem ismert. A közlekedési minisztérium a KBA saját mérési kapacitásának éves üzembentartási költségét tízmillió euróra becsüli. A KBA eddig a Tüv és a Dekra szolgáltatásait vette igénybe a mérések elvégzésére.

Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a drogtesztekhez hasonló szúrópróba szerű emissziós mérések bevezetését tervezi a közutakon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tamas970, 2016.06.12 21:19

Mindenképp támogatom, dícséretes döntés: akinek rendben van a kocsija, annak semmi félnivalója, viszont a széttuningolt, katalizátor-műtött sz@rokat, amiben ráadásul macskaszőrrel fűt a tulaj végre leparancsolják az útról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html