Drágulnak a veszteséges Infineon részvényei

A német Infineon Technologies AG szeptemberrel végződött üzleti évében 591 millió euró (527,7 millió dollár) nettó veszteséget halmozott fel, miután csak a számítógépekben használatos memóriachipek gyártása 931 milliós üzemi veszteséget eredményezett. A befektetők ugyanakkor kedvezően fogadták a cég készpénzállományának alakulását mutató adatokat.
Ádám Viktor, 2001. november 13. kedd, 13:12
Fotó:

Az Európa második legnagyobb félvezetőgyártójaként számontartott céget igen érzékenyen érintette a chipek világpiaci árzuhanása, s a feltámadásra a közeljövőben sincs remény, hiszen a negyedik negyedévben - az autóelektronikai részleg kivételével - minden üzletága negatív eredményt produkált. Az Infineon szerint a következő hat hónapban a piac, illetve a kereslet alakulása meglehetősen bizonytalan marad, főként a világgazdaság lassulása, illetve a politikai helyzet képlékenysége miatt. Az iparági verseny ugyanakkor várhatóan tovább élesedik, ami az árakra nehezedő egyre erősebb nyomásban, illetve a gyártókapacitás-feleslegben jelenik meg.
A befektetők ugyanakkor kedvezően fogadták a cég készpénzállományáról érkező híreket: az Infineon kasszájában szeptember végén 568 millió euró volt. Elemzők szerint ez igazán kedvező jel, ráadásul a negyedik negyedévi veszteség is az optimistább szakértők várakozásához állt közelebb. A cég részvényei a délelőtt folyamán több mint 5 százalékos drágulást mutattak fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK