Egy euróért túladna európai gyártóüzemén a Mitsubishi

A japán Mitsubishi Motors bejelentette, hogy eladná európai gyártóüzemét egy holland ipari csoportnak, jelképesnek számító 1 EUR összegért - adta hírül a Reuters. Az ügylet keretében a vevőnek vállalnia kell, hogy továbbra is foglalkoztatja a gyárban dolgozó 1500 embert.
portfolio.hu, 2012. július 11. szerda, 11:59
Fotó: Napi.hu

A Mitsubishi már hónapokkal ezelőtt közölte, hogy év végéig beszüntetné a gyártást dél-hollandiai üzemében, amit elsősorban az adósságválság miatti nehéz iparági környezettel indokol Európában.

Közleményében a cég bejelentette, hogy eladná a Netherlands Car BV nevű vállalatát a VDL Groep-nek, mindösszesen 1 euróért, amennyiben a vevő vállalja, hogy az üzemet tovább működteti és az 1500 dolgozót megtartja.

A Mitsubishi egyes modelljei közül a Colt és az Outlander készül a Bornban lévő üzemben. Az 1991-ben alapított Nedherlands Car éves kibocsátása jelenleg is messze a 200 ezer darabos potenciális kapacitás alatt van, aminek hatására az üzem veszteséget termelt Európában a japán vállalatnak. Az autógyártó közlése szerint a holland üzemben tavaly 40 739 gépjármű készült.

HOZZÁSZÓLÁSOK