Eldőlt: Budapestre jön a nemzetközi óriás

Naponta üzemelő menetrendszerinti járatot indít Budapest és Dubai között idén ősszel az Emirates Airline. A járatot a nagy befogadóképességű, széles törzsű Airbus A330-as repülőgépekkel üzemeltetik.
Napi.hu, 2014. július 14. hétfő, 12:19
Fotó: Reuters

Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülőtere az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található Dubai International Airport. A Közel-Kelet vezető légitársasága 224 repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely kizárólag széles törzsű légi-járművekből áll (Boeing 777, Airbus A330, Airbus A340, és Airbus A380) és világszerte 143 desztinációra közlekedik. A tavaly 44,5 millió utast szállító Emirates Az év légitársasága címet is elnyerte a SkyTrax, a vezető globális légiközlekedési tanácsadó vállalat szavazatai alapján.

A Budapest Airport Zrt. szerint az illetékes magyar és dubai légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, abból a feltételezésből kiindulva, hogy jelentős kereslet mutatkozik a Dubai - Budapest közvetlen járatra, illetve a dubai átszállással elérhetővé váló közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra.

A Budapestről induló utasok egyetlen dubai átszállással el tudnak érni olyan turisztikai célpontokat, mint a thaiföldi Phuket, illetve olyan üzleti célpontokat, mint Peking, Szöul, Tajpej, Tokió, vagy Sydney.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2014.07.14 20:33

az emirates nagy elismerést érdemel, ez a fiatal légitársaság mára messze lehagyta a nagy európai cégeket, a lufthansa, british eltörpülnek mellette , ráadásul igencsak nyereséges is, miközben az európaiak vergődnek.
mindezt ráadásul úgy, hogy nagyságrendekkel jobb szolgáltatást nyújt, mint a nagy európai cégek, az árai ugyanakkor versenyképesek velük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csillagos66, 2014.07.14 14:32

Ez rendben van. Azt is mondhatnám, hogy jó hír!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html